AIFW S2010: Individuals

Video

Op donderdag 15 juli had ik al behoorlijk wat uurtjes doorgebracht op het Westergasterrein en diverse shows (Hyun Yeu, Fransiscus van der Meer, Jiska van Rossum en Ada Pausma) gezien toen ik Gonnie Been verwelkomde voor de show van Individuals. Gonnie is manager communications voor Microsoft Nederland en tevens aanjager van De Raad van Anders. Deze Raad van Anders is een initiatief van Microsoft dat moet werken als een onbevangen spiegel. Zij vragen iedere keer een andere groep mensen in hun huid te kruipen en tijdens een aantal bijeenkomsten en zelf bepaalde tussenopdrachten te komen tot inzichten. Ik maakte deel uit van de meest recente Raad over diversiteit en inclusiviteit en heb daarin met Gonnie mogen samenwerken. Ik vond het leuk om haar nu ook een keer in mijn wereld te laten kijken! Op de foto links front row naast René van de Velde (Head Department of Fashion & Branding at AMFI)

Some dream…..

INDIVIDUALS is het merk van AMFI-Amsterdam Fashion Institute dat wordt ontworpen, geproduceerd en verkocht door studenten van dit instituut. Dit merk en de totstandkoming ervan gaat eigenlijk ook over diversiteit en inclusiviteit. Alle individuele studenten met hun persoonlijke handschriften, ambities en dromen werken toch met elkaar aan 1 beeld. En het werkt! Natuurlijk spreekt de ene collectie mij meer aan dan de andere maar ik ben verliefd op dit concept van samenwerken dat bewijst dat als je een duidelijk gemeenschappelijk doel en thema hebt je juist vanuit diversiteit een sprankelend en authentiek verhaal kan neerzetten. Daar kunnen wat mij betreft veel bedrijven een voorbeeld aan nemen!

Some dream of running away to the circus

Dat was voor deze SS 2011 Individuals collectie het thema. Op de achterwand van de catwalk een prachtige foto van een model met make up als een fashion clown, de modellen op de catwalk waren idem opgemaakt. Goed bedacht en gaaf uitgevoerd. Verder; strakke haren in een staart, geen tassen of accessoires wél handschoentje, kniestukken en allerlei variaties op over-knee kousen en stockings en hier en daar een Pierrot hoedje. Persoonlijk vond ik het sterk dat het circus thema een overduidelijke rode draad vormde maar zo subtiel, niet 1-op-1 maar WEL vrouwelijk uitgevoerd dat, óók als je naar de foto’s kijkt, het geheel gewoon weer een fijn draagbaar beeld is geworden met sterke vernieuwende elementen.
De show opende  met een prachtig van peach naar rode kool kleur degradé geverfde satijn die we verderop in de show ook in een lichtere taupe variant zagen. Voor deze stof werd gekozen voor losvallende modellen, lang en kort en zonder zichtbare sluitingen. Met name de korte bolle tuniek vormen vind ik een must-have!! Er werd sowieso goed gewerkt met ‘bolle’ en ballonvormen; ik zag een pofbroekje dat zo mooi gesneden was dat het een minirokje leek. Het dunne matte leer dat werd gebruikt was in een warme oranje tint geverfd dat in diverse outfits met een heldere petrol werd gecombineerd. Verder zagen we felle wyber ruiten, variaties op acrobaten pakjes, circus-directeur- jurken en korte jasjes in zwart leer perfect om leeuwen in te temmen of in te bloggen voor mijn part! De kwaliteit van mijn foto’s laat te wensen over, maar kijk vooral even de Vimeo clip in deze post voor een goed totaalbeeld.

It’s my life…Don’t you forget!

Ik kan me ergeren aan de muziek keuze, of beter gezegd geluiden, die de catwalk shows soms begeleiden. Gruwel. Hier bij Individuals knalde het nummer van Talk-Talk de zaal in “It’s my life…don’t you forget!”  Lekker! Soms kom je in je leven en carriere mensen tegen die niet kunnen loslaten, die (jou) niet kunnen laten zijn vanuit hun eigen negatieve emoties en frustraties dat zij de door jou gekozen weg niet begrijpen of misgunnen. Wellicht uit angst dat zij zich realiseren dat zij zelf op de verschillende kruispunten op hun pad een verkeerde afslag hebben genomen óf de waarde en mogelijkheid van überhaupt afslaan niet in zien. Bedrijven die in de waan leven dat zij de eigenaar zijn van een bepaalde weg en geen andere mensen in hun straat dulden gaan uiteindelijk ingehaald worden of enorm de boot missen als er overgestoken moet worden. Goed. Genoeg beeldspraak. Wie de schoen past trekke hem aan!
Hieronder het Individuals team. Complimenten voor wat jullie hebben neergezet en ik wens jullie heel veel succes op jullie reis. Werk samen en wees verbonden met mensen en bedrijven zonder ooit je eigen identiteit te verliezen. It’s YOUR life, don’t you forget!