AIFW S2010: Quoc Thang: Het moment voorbij

Video

Sinds ik Quoc voor het eerst ontmoette ruim een jaar geleden ben ik gevallen voor zijn oprechte serene charme en manier van collectioneren. Naast hem ben ik een reuzin, een big mama…maar als ik zijn shows bekijk dan voel ik hoe groot Quoc eigenlijk is. Niet een just graduated designer maar een senior die weet waar de mosterd vandaan komt en zijn eigen collectie niet alleen designed maar ook onderbrengt, regelt en inkoopt. Ook deze keer was ik weer erg trots op Quoc. Een paar weken voor de show drinken we koffie, praten we bij en mailt Quoc me onderstaand gedicht dat de inspiratie is voor zijn collectie.

Liggend in het water
Turend naar de kraakheldere hemel
Enkel bergen en bomen nabij
Golvend water langs je heen
Natte haren in je gezicht
Er is niets
Er is rust.
Het moment voorbij

Be my guest

In overleg met ofwel de designers of de PR bureaus probeer ik altijd ruimte en tijd te maken om gasten mee te nemen naar de shows. Deze gasten zijn meestal opdrachtgevers maar ook mensen uit mijn netwerk en het commerciële mode bedrijfsleven die nooit uitgenodigd worden voor dit soort shows. De PR voor de show van Quoc wordt gemanaged door Jan Schoon (zie onze foto samen in de photogallery below) Voor de show van Quoc had ik Albert Foppen uitgenodigd die sales en marketing directeur is voor Carhartt workwear. De stijl van Quoc is stoer en kwetsbaar tegelijkertijd en het leek me goed en leuk voor Albert om kennis te maken met deze kant van menswear. Daarnaast hebben wij gewoon een hele leuke click dus was het een mooi excuus om elkaar weer eens te zien! Mijn 2de gast was Cristina Stoian die mijn collega is in het CRAVE Amsterdam project. Daar waar ik de werving en selectie doe van Amsterdamse onderneemsters voor ons boek en platform, regelt en managed Cristina alles achter de schermen. Bovendien is zij een getalenteerd fotograaf. Alle foto’s in dit artikel zijn van haar hand! Thank you Cris!

Catwalkshow

De ontwerpen van Quoc zijn altijd ontsproten uit de inspiratie van de zee, het water en vissers. In deze collectie laat Quoc een aantal hele goede jacks en parka’s zien in een soort mix van street/sportswear meets oesterman. Klassieke donkere ruiten worden gecombineerd met bleu, off white en hier en daar warm oranje stukken. De mix van materialen spreekt mij altijd erg aan in de collecties van Quoc. Ik zag dit keer wat minder knitwear dan ik gewend ben en juist veel meer variaties in woven pieces. Ook waren er tassen en rugzakken in de collectie opgenomen. De modellen(lees; de mannen) waren heel fijn, de styling aangenaam rustig en het geheel toch weer typisch Quoc. 

Backstage

Quoc showde in het wat kleinere Machine gebouw, het licht is hier wat mooier dan in de grotere Zuiveringshal zaal. Voor de show gaf Quoc mij een backstage bandje en daar hebben we natuurlijk gebruik van gemaakt! Zo kwam het dat ik een backstage picture kon door twitteren van half ontblootte male-models (leverde me 10 extra followers op en een paar blije twitter vriendinnen) en dat ik Cristina en Albert aan Quoc kon voorstellen en we gelijk ook maar wat fijne IS & foto’s konden schieten!