images-1In Groot-Brittannië is onlangs een motie goedgekeurd door Britse vakbonden die het verplicht dragen van stiletto’s op het werk verbiedt. Lorraine Jones, van de vereniging voor pedicures en chiropodisten, is de indiener van de motie. Jones ziet in haar werk veel klachten als gevolg van het dragen van hakken. “Bij elke stap staat er zeven keer meer druk op de bal van de voet.” Dat leidt niet alleen tot zere voeten, maar ook tot pijn in knieën en rug. In Groot-Brittannië gaan er volgens Jones elk jaar twee miljoen arbeidsdagen verloren als gevolg van de problemen die zijn ontstaan door het dragen van hoge hakken. Zij vindt dat vrouwen in ieder geval de keuze moeten hebben om platte schoenen te dragen want veel vrouwen, zoals stewardessen en verkoopsters, worden verplicht tot het dragen van hoge hakken.

 

Vooropgesteld dat ik mij aan sluit bij het feit dat vrouwen de keuze moeten hebben wil ik als professioneel liefhebster van mode, schoenen en dus ook hakken dit besluit toch nog graag op een andere manier belichten. Want dames, áls we de keuze hebben, KIES dan ook eens wat vaker voor een hak! Zelfs met mijn 182 centimeters ‘natural length’ loop ik bij gelegenheid toch erg graag op een hoge hak. Het flatteert niet alleen elk been, jurkje of juist spijkerbroek maar ook je houding wordt er beter van. Uren de voeten kwellen op enorme palen is niet wat ik predik maar het geeft mij soms echt een kick om een event, vergadering, restaurant of seminar binnen te komen lopen op mooie hakken. Het geeft je (aanvullende) power en uitstraling hetgeen misschien met name voor de vrouwelijke ZZP-ers onder ons goed is om gebruik van te maken bij de volgende tender, pitch of voorbespreking.

Daarbij ben ik een voorstander van ‘vrouwelijk’ durven blijven in zaken doen en op je werk, in gedrag maar ook in presentatie.  Lieke Lamb van Trendwatcher.com startte een nieuw blog over Balance Babes. We verschuiven namelijk van de Business Babe en de Burn-Out Babe naar de evenwichtige Balance Babe. En voor mij heeft een Balance Babe toch ook regelmatig een hakje aan. Zie hiervoor ook onze Balance babes on High Heels photo gallery! En zoals bijna elk probleem ook weer kans biedt aan een oplossing schiet industrieel ontwerper Joyce Wierda (en eigenaar van het bedrijf Iloh) te hulp. Het bedrijf heeft een elegante bandschoen met inklapbare hak ontwikkeld!

Filmpje!

YouTube Preview Image