iNDiViDUALS opent Amsterdam Fashion Week!

Na Marga Weimans en Claes Iversen is het de beurt aan modelabels iNDiViDUALS en The People of the Labyrinths om de openingsavond van de Amsterdam Fashion Week (AFW) te verzorgen.

Hoe trots kan ik zijn? Een jaar ( en dus 2 inkoopseizoenen) geleden besloot ik op het dringende verzoek van AMFI in te gaan om hun prachtige designerlabel (ontworpen door een selectie van 3de jaars studenten van deze opleiding)  in de markt te representeren, de sales en het klanten contact voor mijn rekening te nemen. Een ingewikkelde, intensieve en prachtige klus! Aangezien ik al jaren verliefd was op dit merk leek dit ook gewoon een stap die ik móest nemen. een eer! iNDiViDUALS wordt begeleid door een prachtig steady team aan (gast) docenten met high level ervaring in de mode-industrie van ontwerp en productie, tot PR en marketing, copywriting en sales. iNDiViDUALS wordt al vele jaren ontwikkeld en het laatste jaar zijn er weer zo veel meer resultaten geboekt en staat het ontwerp en productie proces ook steeds steviger in haar schoenen. We hebben inmiddels een prachtig portfolio aan klanten opgebouwd en we gaan door!

Voor Individuals was een show op de fashionweek trouwens altijd al vaste prik. Programma directeur Carlo Wijnands zet ons nu voor het eerst op de openingsavond van het mode-evenement. “Dit merk staat voor creatieve business, een onderzoekende stijl en de combinatie met educatie,” zegt hij. Amen! zeg ik.

Wijnands koos daarnaast voor The People of the Labyrinths vanwege de ‘luxueze ambachtelijkheid met een iconische waarde’. Het modemerk werd in 1983 opgericht door studiegenoten Hans Demoed en Geert de Rooij. Momenteel heeft het merk twee eigen winkels in Amsterdam en Arnhem en verkooppunten in landen als Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italie, Japan en de Verenigde Staten. Hun grote inspiratiebron: labyrinten, zowel antieke als moderne, waarbij er gedacht kan worden aan microchips. Waarom? “Het hele leven is een zoektocht,” aldus De Rooij in september in een interview met Volkskrant Magazine.

De Amsterdam Fashion Week vindt plaats van 23 tot en met 27 januari in de Gashouder, onderdeel van de Westergasfabriek. Volgend jaar zal de organisatie het programma Amsterdam Fashion Week on Tour presenteren. Onder deze naam zullen in verschillende steden mode-activiteiten worden georganiseerd.