<a href="https://www.isworks.nl/wp-content/uploads/2016/03/GS1-Congres-2016-1.jpg" target="_top">GS1-Congres-2016-1</a> <a href="https://www.isworks.nl/wp-content/uploads/2016/03/GS1-Congres-2016-52.jpg" target="_top">GS1-Congres-2016-52</a> <a href="https://www.isworks.nl/wp-content/uploads/2016/03/GS-1.jpg" target="_top">GS! 1</a> <a href="https://www.isworks.nl/wp-content/uploads/2016/03/GS1-2.jpg" target="_top">GS1 2</a> <a href="https://www.isworks.nl/wp-content/uploads/2016/03/GS1-3.jpg" target="_top">GS1 3</a>

GS1 is van, voor en door bedrijven. In De Brabanthallen te Den Bosch waren woensdag op het GS1 Nederland congres ‘Standaarden zijn zilver, samenwerken is goud’ 687 congresbezoekers. Aan mij, Isrid van Geuns, de eer om de sector sessie Mode as dagvoorzitter te begeleiden.

GS1 is een global opererend netwerk en ontwikkelt internationale uniforme standaarden voor de identificatie en het vastleggen en delen van gegevens. Er worden afspraken gemaakt over het toepassen van standaarden binnen een bepaalde sector en vervolgens faciliteert GS1 de implementatie van de processen en standaarden.

Als onafhankelijke not-for-profit organisatie brengt GS1 al bijna 40 jaar retailers (zoals supermarkten, bouwmarkten, ziekenhuizen en kledingwinkels), leveranciers en logistiek dienstverleners bij elkaar. GS1 Nederland maakt deel uit van de wereldwijde GS1-organisatie.

I want it all and I want it now

Voor iedere sector speelt het nummer van Queen met in de songtekst “I want it all and I want it now” een centrale rol in hoe u uw bedrijfsprocessen onder de loep moet nemen. Het illustreert goed wat de (zorg)consument van vandaag van ons verlangt: Een goed product met correcte productinformatie leveren. Nu!

Tijdens een interactieve sessie met BuzzMaster kon het publiek met de mobiele telefoon vragen stellen en reageren op stellingen of vragen: ‘Hoe innovatief is uw bedrijf bezig met data en productinformatie?’ Twintig procent is ‘zeer innovatief’ bezig en 34% geeft aan ‘behoorlijk goed’ bezig te zijn. Toch blijkt uit de reactie van de zaal dat er nog flink werk aan de winkel is: 35% is immers ‘aardig bezig’ en 10% ‘moeten nog veel leren’.

Sectorsessie mode

Deze sessie werd door mij, namens IS WORKS, geleid.

Tijdens de sessie hebben we de volgende sprekers en onderwerpen behandeld:

Hans Sluijter  (Triumph) presenteert de voordelen van EDI.

Guido Verhagen en Sjoerd Wilmans (Micro Fashion) delen hun visie op veranderende businessmodellen en de nieuwste ontwikkelingen in de sector.

Sander Bakkers (Dobotex) vertelt u aan de hand van twee business cases welke verschillende processen er bij de grote en kleinere retailers nodig is voor het gebruik van EDI.

Arjan de Wildt (Wild Store) deelt zijn ervaring als retailer wat de voordelen zijn van het gebruik van de EDI standaard en hoe deze aangepast kan worden aan de wensen van de markt.