One day ‘Upperware’ Shop

rs_27-09-2009ee95db7012569f39a4564dcc22610560home2De door magazine ‘JAN’ verzonnen omschrijving ‘Upperware’ is treffend: Het modemerk Web & Eve  heeft geen vaste winkels, maar duikt op wisselende locaties op. Gemoedelijk als bij de aloude tupperwareparties, maar dan voor professionals met een netwerk. Via de website en digitale flyer ontdek je waar je de collectie van WEB & EVE kan kopen tijdens de ONE DAY SHOPS.

Eigenaar en designer Lisette EVEraars is ‘de Eve’ in WEB & EVE. Zij heeft jarenlang ervaring in de Nederlandse modewereld en startte 5 jaar geleden, samen met Klaarte WEBer die nu geen deel meer uit maakt van het bedrijf, een eigen label voor vrouwen, dat direct werd opgepakt door de fashion incrowd. De onedayshop-formule is een nieuwe benadering van shoppen, een exclusief alternatief binnen een veranderende economie. Onedayshoppen werd 5 jaar geleden geïntroduceerd door WEB & EVE. De collectie wordt door WEB & EVE zelf ontworpen en in gelimiteerde series, via hoogwaardige bedrijven geproduceerd. Dit maakt het dragen van WEB & EVE dus superexclusief! Het prijsniveau is in verhouding behoorlijk betaalbaar. Studio’s, galeries, kastelen, kantoren of huiskamers worden omgebouwd tot tijdelijke winkel. De kleding is ter plaatse op voorraad, je kunt de aankopen meteen meenemen en ook betalen met PIN! Bovendien kun je shoppen in een relaxte omgeving, op een handig tijdstip, bij jou in de buurt, en zonodig met professioneel, persoonlijk advies en uitleg.

 

 

Web & Eve @ van Eeghenstraat

WE is op stoepEen paar weken geleden was ik nog op een Web&Eve verkoop in het oude Amsterdam Noord. Voor dit verslag waren wij, Web & Eve followers, te gast in het (waanzinnig mooie, smaakvolle, prachtige, dat-wil-ik-ook!!!) huis van Kathelijne van Reijen in Amsterdam Zuid bij het Vondelpark. De sfeer van dit huis paste ook al weer zo mooi bij de Web &Eve collectie. Ik vond dat in het statige huis aan een dorpsweggetje in ‘Noord’ namelijk ook al zo treffend. Daarover nadenkend denk ik dat het merk zo aanspreekt omdat het een totaalplaatje wordt met deze interieurs, met de locatie, de gastvrouw(en)…alles versterkt elkaar en het wordt een compleet verhaal. 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Collectie

Voor een uitgebreid overzicht van de collectie kijk je hier. Lisette werkt met glans en mat contrasten. Met ‘non colours’…..Ik ben in mijn Oilily tijd (2001-2003) een soort van vreemd gegaan door voor kleur te kiezen, maar dat is het niet voor mij. Ik hul mijzelf het liefste in aardetinten, grijs, taupe, kiezel, en vergrijsde poederkleuren. En dat vind ik in het interieur ook het mooiste hoewel ik mijn goudkleurige pailletten kussentjes van de H&M shop online wel helemaal mooi vind! De glanzende viscose doeken die gebruikt worden voor jurkjes, tops, rokjes en tunieken zijn wash&go. Die glans is prachtig in combinatie met de zachte, iets gebrushte tricot en sweat items. De gebreide lange vesten met een baan satijn/glans inzet aan de zijkant zijn de perfecte ‘throw-over’ op elke outfit. ‘Die heb ik zelf ook’. (Wat haat ik dat trouwens als deze zin mij toegeworpen wordt door een verkoopster als ik net denk dat ik iets heel unieks ga kopen….) Web & Eve brengt ook goede legging varianten, met mooie kniedetails, een glanzend lintje in de boord of met souave kruis. Stoere chique. Helemaal ‘IS’.

WE overzicht collectie van bovenafWE door rekken heenWE klantenlijstWE voorkamer

WE rek kleding raam

WE stlleeven met armbandjes

Lisette geeft ook ontwerpers van tassen en sieraden de kans om deel te nemen aan deze Onedayshop. Die accessoires vind je niet bij elke verkoop. De eigenaren moeten nl wel zelf aanwezig zijn of iets anders geregeld hebben anders is het voor Lisette niet te doen. Want zij pakt liefdevol in, legt je uit hoe je de kleding moet behandelen en wassen en rekent af (pin apparaat aanwezig!) 

WE lisette pakt inWE tissuepaper?WE stickers

 

Passen

Wat ook sfeer- en aankoop verhogend werkt is het passen. Samen passen verzusterd. Je kan steels elkaar een beetje bekijken:  Leuke, échte vrouwen, de meesten eind 30, in de 40 maar vooral in hun kracht. Wat is dat eigenlijk mooi! En elkaar complimenten geven over hoe het staat, aanraden wat misschien ook mooi is, gewoon even rustig in rondlopen en voelen hoe het zit, vragen naar die jurk die ‘zij’ aan heeft en gewoon een beetje contacten. Ik had vooral veel aanspraak door mijn bruine, satijnen onderjurk van de ACTION. Mijn moeder heeft de vervelende gewoonte om meteen de prijs te roepen als je haar een compliment over iets maakt. Dat doe ik dus ook: € 3,95!

Het moraal van dit verhaal: WEB & EVE & ACTION! Go girls!

WE bambooooWE staat me ditWE lusje okWE 3 op rij portret

Portret vlnr: Is, Lisette, Kathelijne