You Paradiso

Op dinsdag 13 juli lanceerden choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten een eigen parfum: you PARA | DISO, l’essence de la danse. Deze happening ging direct vooraf aan de Nederlandse première van het gelijknamige dansstuk van dansgezelschap Emio Greco | PC dat op 3 juli in Monaco al zijn wereldpremière beleefde. Is het inmiddels een bekende trend dat filmsterren, popartiesten en modemerken hun eigen geur ontwikkelen, in de danswereld is dit een first. Hare Koninklijke Hoogheid De Prinses van Hannover, Erfprinses van Monaco, Prinses Caroline kreeg in Monte Carlo als eerste het parfum overhandigd.
Tijdens mijn bezoek aan Clifford Portier (Maison Portier) vorige week om de aan mij voor Porsche Awards uitgelende paillettenlegging rerour te brengen mocht ik de fles al zien en de geur ruiken! In huize Portier zat op dat moment 1 verdieping lager  Chazia Mourali (Ja die kennen je wel!) ter voorbereiding op de launch die zij zou presenteren. Clifford ontwerpt onder zijn label Maison Portier niet alleen geweldige stukken maar ook voor dit dansgezelschap zijn de kledingontwerpen van zijn hand! 

Dans verbindt zich met geur

Ik had er rekening mee gehouden: Deze dinsdag zou ook de huldiging van ‘onze (voetbal) jongens zijn. Toch raakte ik op het Museumplein al verstrikt in lallend oranje en moest ik op hakken met fiets aan de hand door klunen naar Leidseplein. Ik arriveerde te laat in de Rotondezaal maar ik heb het verhaal achter dit parfum goed meegekregen.
Met you PARA | DISO presenteren Greco en Scholten een uniek project waarin de dans zich verbindt met geur. In nauwe samenwerking met de Italiaanse parfumeur Alessandro Gualtieri (“De Neus”) en de bekende Nederlandse ontwerpers Joost van Bleiswijk en Kiki van Eijk, gingen Greco en Scholtenop zoek naar een mogelijkheid om het paradijs te vangen in een flesje. Het resultaat: de oneindige zaligheid van het bestaan, gedistilleerd in 30 milliliter. Voor verkoopinformatie zie: www.ickamsterdam.nl

The smell of Paradise

Dit parfum wordt in een limited edition van 1000 flessen uitgebracht. Ik vind het wel mooi dat Greco en Scholten in antwoord op de vraag van Chazia ” Welke ultieme droom komt nu uit?”  het volgende zeggen: Dat zij net als bij (kleding) designers zien dat de opbrengsten van hun parfums de rest van hun projecten kan financieren. Zij hopen in het kader van culturele entrepreneurs straks hierdoor misschien geen subsidie meer nodig te hebben!
Hoe ruikt het paradijs? Na afloop van de launch kunnen we test spuiten. De geur is ‘onzijdig’ voor man en vrouw en ik houd heel erg van dat soort odeurs. Deze You Paradiso ruikt (al zeg ik het zelf) echt heel lekker en bijzonder bij zowel mijn vrienden als bij mij.

Salon Maison Portier

Tijdens deze Fashion Week is de collectie van Maison Portier te bewonderen in de tijdelijke Salon, ingericht in gallery Miauw in de Hartenstraat. Clifford richt zijn Salon in met het werk (paintings!) van Britt Das. Ik had deze bijzondere vrouw nog nooit live ontmoet maar met de launch van You Paradiso konden wij mooi even met elkaar inhaken. De Salon Maison Portier maakt tevens deel uit van Salon/1 waar ik 14 juli de pers opening van bijwoonde. Zondag 18 juli ga ik op mijn fietsje alle diverse expo’s die onder deze Salon/1 vallen bezoeken en in mijn blogpost daarover ook méér over deze Britt Das die een paar jaar geleden te voet in ruim 12 maanden van Amsterdam naar Lhasa liep……..Zo heeft een ieder zijn eigen paradijs en dromen!